Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2009 02:06 - "ХЕЙ, МОМЧЕТА"- КОНЦЕРТ НА ВГ "ЗВЕЗДНИТЕ МОМИЧЕТА"
Автор: teentime Категория: Други   
Прочетен: 2593 Коментари: 0 Гласове:
0



image10 НОЕМВРИ (ВТОРНИК)
19.00 ЧАСА
ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР
"АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ"
ДИМИТРОВГРАД



Датата на концерта- 10 ноември, не е избрана случайно. 10 години навършват „Звездните момичета”. 10 ноември е пределна дата в най-новата българска история- край на един етап и начало на друг. Така, както „Звездните момичета” са на прага между детството и младостта. А 10 ноември е и Международен ден на младежта.



ВГ „ЗВЕЗДНИТЕ МОМИЧЕТА”

Вокална група „Звездните момичета” с ръководител Борис Вълканов тази година чества своята 10-годишнина. В продължение на близо 3 месеца, с момичетата, в Направление „Опус” на Лятна академия по изкуствата-Димитровград`09 работи екип от професионалисти- преподаватели. Наученото от тях „Звездните момичета” ще представят на концерта „Хей, момчета” на 10 ноември (вторник), от 19 ч., в ДТ „Апостол Карамитев”-Димитровград.

Кои са „Звездните момичета”? Ирен, Ася, Саня, Тони, Вера и Елеонора сами ще разкажат историята на групата по време на концерта. Така, както всяка от тях я е почувствала. image
КОНЦЕРТЪТ
В първата част шестте момичета ще се представят със солови изпълнения. Във втората техен гост ще бъде певецът Стратия, чийто път към голямата сцена тръгва от музикалната паралелка на СОУ „Васил Левски”-Димитровград. В третата част публиката ще види ВГ „Звездните момичета” и екипа, който работи с тях в Направление „Опус” на Лятна академия по изкуствата, Димитровград-2009.

ЕКИПЪТ
Борис Вълканов- създателят на „Звездните момичета”. Композитор, аранжор и музикален педагог. Почетен гражданин на Димитровград. Носител на най-високото отличие на Съюза на музикалните и танцови дейци в България- "Златна лира", на орден “Кирил и Методий” – ІІ степен и на Голямата награда на фестивала “Златен извор-2007” за цялостен принос.

Тодор Боянов- режисьор на концерта, художествен ръководител на Направление „Опус” в Лятна академия по изкуствата. Завършил „Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и „Режисура” при проф. Илия Добрев. Работил е, като актьор в Държавния сатиричен театър, а по-късно- асистент-преподавател по актьорско майсторство в класа на проф. Добрев. Режисьор е на над 15 театрални постановки. Два пъти носител на наградата „Режисьор на сезона” на Международния фестивал „Златната завеса”. В момента- щатен режисьор на Театър „Любомир Кабакчиев”- Казанлък .

Николай Тенев- многократен финалист на национални първенства по спортни танци. Завършил Националната спортна академия, специалност „Спортни танци”. Лицензиран треньор към Българска танцова асоциация и Българската танцова федерация. Работил, като треньор в София. От тази година е председател на Клуб по спортни танци „Киара- Н” в родния му град Казанлък. В школата му там тренират близо 200 деца. Автор на хореографията на концерта.

Кънчо Касабов- завършил Националната художествена академия, специалност „Сценография”. От 2002 г. работи, като сценограф в театър „Любомир Кабакчиев”-. Казанлък. Сценограф е на 18 спектакъла. За 2003 година номиниран за наградата „Аскеер” за костюмография на спектакъла „Ивона”. Работи и в сферата на графичния дизайн. Автор на рекламните материали на Лятна академия, на сценичните костюми концерта на „Звездните момичета” и сценографията.

Денка Иванова- повече от 20 г. се занимава грим и перукерство. Преподавател по тази специалност в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства. Гримьор-перукер на Драматичен театър-Пловдив. Води курс по грим на студентите-актьори в Пловдивския университет „П. Хилендарски”. Преподава в Частен професионален колеж "Омега". Работи за известни филмови продукции.
Гримът и прическите, с които „Звездните момичета” ще се представят на сцената, са нейно дело.

Калина Монева- сценарист на концерта „Хей, момчета!”
Маргарита Дякова- ръководител на проект „Лятна академия по изкуствата, Димитровград-2009”

ПРОЕКТЪТ
Лятна академия по изкуствата в Димитровград бе създадена миналата година. През 2009 г. е второто и издание. Официалният старт бе даден на 17-и август. Домакин бе ОП „Детски и младежки център”-Димитровград.

НАПРАВЛЕНИЕ „ОПУС”
Нов момент бе Направление „Опус”, чиято цел е вече утвърдени млади таланти да бъдат поставени в професионална среда, като бъдат посветени в тънкостите на сценичното присъствие, поведение и визия от авторитетни в своята област специалисти- сценографи, гримьори, дизайнери, хореографи.
За 2009 г. избрана за тази цел от организаторите на Лятната академия по изкуствата в Димитровград, бе Вокална група „Звездните момичета”. Обучението им завършва с концерт-спектакъла, по време на който те ще представят наученото. image Заповядайте на концерта-представяне на ВГ „Звездните момичета” и Направление „Опус” на Лятна академия по изкуствата-2009 „Хей, момчета!”, на 10 ноември (вторник), от 19 ч., в Драматичен театър „Апостол Карамитев”-Димитровград.


Тагове:   концерт,   младежи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teentime
Категория: Други
Прочетен: 113058
Постинги: 19
Коментари: 19
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930