Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 12:00 - ПЛОВДИВЧАНИ ПРЕВЗЕХА СГРАДАТА НА ДИМИТРОВГРАДСКАТА ВЛАСТ
Автор: teentime Категория: Други   
Прочетен: 4717 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 23.09.2009 14:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА- 22 СЕПТЕМВРИ

12 смелчаци атакуваха по въже покрива на 15-етажното  (с партера) димитровградско кметство  в зрелищното състезание, организирано от Община Димитровград по повод Деня на независимостта 22 септември.
imageimage

Най-бърз бе 22-годишният Илиян Найденов от клуб "Пълдин" - Пловдив.

image

С  регламентирания алпийски метод на самоизвличане по въже той изкачи сградата едва за 2.03 минути. С това 22-годишният Илиян подобри резултата на миналогодишния победител Теодор Кисимов от Русе. Тогава общината за първи път организира подобно състезание, в което се включиха петима, като най-бърз бе Теодор Кисимов с 2.26 мин.

image

Втори сега се класира Георги Михайлов от Дряново с лично време 2.38 мин.
image Единствен сред участниците той се включва в това състезание за втори път, след като участва в изкачването на димитровградското кметство и миналата година. Сега подобри личното си постижение и се закани, че догодина на 22 септември отново ще изкачва община Димитровград.
imageimage

Трети в класирането, с време 2.54 мин., остана другият пловдивчанин от претендентите - Боян Георгиев.

image В класирането при жените по-бърза бе Станимира Делева от Пловдив, която успя за 3.16 мин. да преодолее височината на димитровградската местна власт и да стигне до покрива.
imageimage

Ивон Трендафилова, също от Пловдив, финишира с време 7.29 мин., но се класира на второ място поради липсата на повече участнички в състезанието от нежния пол.
imageimage
Двете бяха подкрепяни от публиката с окуражителни викове и аплодисменти. Най-много им се радваха възрастни жени, насядали по околните пейки, които живо се интересуваха от резултата и поздравяваха Станимира, че е била далеч по-бърза от повечето мъже в състезанието.

image Наградният фонд от 1000 лв. бе разпределен между победителите, като класиралите се на първо място при мъжете и жените получиха по 250 лв., 150 лв. бе паричната награда за второ място и 100 лв. за трето.
imageimage

Кметът на общината Стефан Димитров, по чиято идея се провежда състезанието и първата дама на местния парламент Катя Чалъкова връчиха наградите. А след това се снимаха с участниците в атрактивното състезание, което се организира единствено в община Димитровград за 22 септември.
image   Повече от 200 димитровградчани, сред които от малчугани- възпитаници на детските градини до хора от третата възраст, подкрепяха 12-те, които събраха смелост и се включиха в атрактивната и зрелищна надпревара по въже към върха на димитровградската власт.
image Най-малък по брой години сред участниците бе Росен Георгиев от Варна, който е едва на 16 г., но отговаряше на критериите- лични умения, опит и застраховка.
imageimage



Току-що навършил 18 г. димитровградчанинът Радослав Петров също изкачи кметството, като призна, че не се е готвил специално за състезанието, а опитът му е от въжения приключенски парк "Питър Пан", който посещава често това лято.


image Участници от Пловдив, Варна, Стара Загора и Дряново събра тази година състезанието.
image
Четирима димитровградчани от клуба по алпинизъм- партньор на общината в техническата организация на състезанието "Хеброс-99"- Христо Тодев, Радослав Петров, Милко Петров и Панайот Димов, се включиха с демонстрация, извън състезателното време.
image
Една седмица усилени тренировки в Пловдив с катерене на 200 метра височина са били необходими на победителя в днешното състезание Илиян Найденов. С пещерняшки истории се занимавам вече 7 години, сподели той опита си и призна, че чувството на покрива на димитровградската власт е, че можеш да си починеш.
imageimage

Накрая всички участници в състезанието, което продължи почти 3 часа, се снимаха за спомен пред покорената сграда на Община Димитровград, която е и най-високото административно и управленско здание в Хасковски регион.
imageimage



Тагове:   власт,


Гласувай:
3



1. анонимен - Браво!!!
23.09.2009 13:55
Чудесно е да чета за подобни изяви на младите хора и ги поздравявам най-сърдечно! Поздравявам също така и организаторите!
цитирай
2. анонимен - е защо?
23.09.2009 14:17
Защо не ги хванаха поне да боядисат сградата, така и така се катериха по нея :) иначе, сериозно, бряво за инициативата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teentime
Категория: Други
Прочетен: 113053
Постинги: 19
Коментари: 19
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930